Magazine Logo

Inhoudsopgave

Waardenwerk

Inhoudsopgave 6 Ten geleide ? Caroline Suransky & Sybrandt van Keulen Geloven, weten en emancipatie 10 Jürgen Habermas, de grootste humanist van onze tijd ? Harry Kunneman Five questions: a conversation with Jürgen Habermas ? Jürgen Habermas, Job Cohen, Paul Scheffer, Frits Bolkestein, Beate Rössler en Désirée Verweij. 22 Pleidooi voor een postnationaal en postseculier Europa ? Frédéric Vandenberghe 33 Hoe emancipatoir is habitusonderzoek? Rancières kritiek op Bourdieu's habitustheorie ? Ruth Sonderegger 48 Tien voordelen van de vijfurige werkdag. Wijst een spiritueel perspectief de weg naar 'een land waar vrouwen willen wonen'? ? Vincent Duindam Humanistisch raadswerk in oorlog en gevangenis 53 Soldaat in Uruzgan. Interview met Niels Roelen ? Patrick Vlug 87 Weerzien met libanon. Terugkeerreis als pelgrimage ? Bart Hetebrij 70 Beelden van verloren tijd. Der Zauberberg van Thomas Mann als actuele inspiratiebron voor het humanistisch raadswerk ? Carmen Schuhmann Onderwijs, zorg en zingeving 75 De student als persoon. Methodische meerstemmigheid in de opleiding tot humanisticus ? Dieuwertje Bakker Ieder mens telt. Een reactie op de richtlijn ‘Detecteren behoefte psychosociale zorg’ ? 87 Brecht Molenaar 99 Zingevingvragen in een huisartsenpraktijk ? Christa Anbeek & Jaap Schuurmans 105 Keuzewegen naar de dood: levensbeëindiging en eigen regie ? Ton Vink 116 Recensie: Anne-Mei The, Verlossers naast God. Ter nagedachtenis 120 In memoriam Douwe van Houten (1947– 2010). Uitgesproken tijdens de uitvaartdienst op 28 juni 2010 ? Hans Alma 123 In memoriam Prof. dr. Nasr Hamid Abu Zayd (1943-2010) ? Peter Derkx 125 ‘Zijn vrijheid was hem boven alles lief ’. Bij het overlijden van Nasr Abu Zayd ? Martien Schreurs Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website