Magazine Logo

Soldaat in Uruzgan. Interview met Niels Roelen

Patrick Vlug

Waardenwerk

Niels Roeien is majoor bij de Koninklijke Landmacht. In 2008 diende hij in Uruzgan als Plaatsvervangend commandant van een groep van 155 mannen van het 42e Brigade Verkenningseskadron uit Oirschot. In Uruz-gan voerden zij verkenningspatrouilles uit. Over zijn ervaringen op uitzending schreef hij een boek: 'Soldaat in Uruzgan'. Roe-len wordt geïnterviewd door Patrick Vlug naar aanleiding van dit boek en zijn media-optreden in Knevel en van den Brink op 10 juni 2009. Roelen is zesendertig jaar oud, is getrouwd en heeft twee kinderen van 5 en 8 jaar oud. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website