Magazine Logo

Tien voordelen van de vijfurige werkdag. Wijst een spiritueel perspectief de weg naar ‘een land waar vrouwen willen wonen’?

Vincent Duindam

Waardenwerk

Tien voordelen van de vijfurige werkdag Wijst een spiritueel perspectief de weg naar 'een land waar vrouwen willen wonen'? Vincent Duindam Joke Kool Smit hield vaak een pleidooi voor de evenwichtige combinatie van allerlei rollen: arbeid, zorg, studie, ontspanning, etc. Je kunt ook zeggen: zij was voorstander van de harmonieuze afwisseling van diverse activiteiten en identiteiten. De meest heldere en aansprekende formulering hiervan vind je in haar 'TIEN VOORDELEN VAN DE 5-URIGE WERKDAG', (zie kader). Deze tekst, slechts 141 woorden, scheef Joke Kool Smit exact 30 jaar geleden voor een affiche van de actiegroep Man-Vrouw-Maatschappij. Haar visie is nu weer actueler dan ooit: minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid roept iedereen op, vrouwen en mannen, om meer betaalde arbeid te verrichten. De 40-urige werkweek zou weer opnieuw de norm moeten worden. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website