Magazine Logo

Waarom De eeuwige terugkeer van het fascisme op zijn plek is

Merijn Schipper

Waardenwerk

Recensie Rob Riemen, De eeuwige terugkeer van het fascisme. Amsterdam: Uitgeverij Atlas 2010. Op 28 november 2010 was de Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr te gast bij Pauw en Wit-teman. Daar ageerde hij tegen de populistische tendensen in de politiek. Door het versimpeld aanbieden van de problematiek aan de burger wordt de burger volgens hem niet dichter op de politiek betrokken. Integendeel, het leidende principe van de politiek raakt langzaam uit zicht en populistische sentimenten van de bevolking worden alleen maar versterkt. Nasr vindt dat de grens tussen politiek en burger juist 'lekker' scherp moet blijven. In een gedicht dat hij in datzelfde programma voordroeg, verwijst hij met het woord 'fascist' naar de PVV-leider Wilders. Dat is geen geringe aantijging. Maar Nasrs uitspraak staat niet op zichzelf. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website