Magazine Logo

Is een symmetrische relatie van ouders en ziekenhuis haalbaar?

Alice van der Pas

Ouderschapskennis

Ouders en 'het ziekenhuis' ontmoeten elkaar bij ziekte van een kind. De ziekte zet alle betrokkenen onder druk: kind, artsen, verpleegkundigen en ouders, en zo ontstaan de spanningsvelden die in de voorgaande artikelen zijn beschreven. Eén thema verbindt alle bijdragen: de druk die 'het ziekenhuis' onbedoeld op ouders legt. Hoe oudervriendelijk een ziekenhuis ook wil zijn, het is nu eenmaal gericht op 'de patiënt' - het kind - en ouders zijn nu eenmaal 'slechts' de ouders. De relatie ouders-ziekenhuis is daardoor inherent asymmetrisch, en dat is naast de ziekte van het kind een tweede spanningsveld. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website