Magazine Logo

Kolom - Van vraaggestuurd naar controlerend

Bert Krapels

Ouderschapskennis

Stel je eens voor dat je je auto naar de garage brengt voor reparatie van de remmen, en dat ze dat niet meteen doen, maar eerst onderzoeken of je misschien schade aan de auto hebt. Ik zou dan zeggen: 'Waar bemoei jij je mee; repareer mijn remmen', en nooit meer teruggaan. Bij Jeugdzorg kan zoiets ook. Je komt er met de vraag of je kind ADD heeft en er volgt een 'uitgebreid' onderzoek met 3 vragenlijsten waaronder de LIRIK: een checklist die door de medewerkers van Bureau Jeugdzorg als hulpmiddel ingevuld wordt om snel te kunnen nagaan of er mogelijk sprake is van kindermishandeling en wat de risico's voor het kind zijn.' Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website