Magazine Logo

Ouders en ziekenhuis: partners in de zorg

Trudy van Harten

Ouderschapskennis

Interview met de moeder van een chronisch ziek kind Samenvatting Het thema 'Ouders en ziekenhuis' begint met de persoonlijke ervaringen van een ouder, Marleen Schlüter. Zij heeft als pedagoog al jaren affiniteit met ouderschap en ouderbegeleiding. Met haar man Sjef heeft zij twee dochters: Eline en Joska, van vijfjaar en drie. De jongste heeft een zeldzame energie-stofwisselingsziekte en leeft als het ware 'met een halfvolle batterij'. Het tekort aan energie kan leiden tot storing in alle organen en weefsels. Bij Joska uit dit zich, tot nu toe, in een maagdarmstoornis, groeiachterstand, spraakproblemen, luchtwegproblemen, veel virusinfecties, en eetproblemen. Ongeveer zeven uur per dag krijgt ze voeding via een sondevoedingspomp. Vanaf haar geboorte zijn er problemen, maar de diagnose is pas een jaar geleden gesteld. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website