Magazine Logo

Inhoudsopgave

Waardenwerk

Inhoudsopgave Nieuw engagement Redactioneel ■ Karen Vintges en Femke Kaulingfreks Een juweel op dun ijs. Het engagement van Eternal Sunshine of the Spotless Mind bezien vanuit het denken van S0ren Kierkegaard ■ Allard den Dulk Portret van Frank Nieuwenhuizen: Ruimte Digitaal engagement. Het creëren van intieme ruimtes in de elektronische globalisering ■ Elise van Alphen Portret van Rik Winsemius: Paradox Tekno: Feest of Verzet? Over het idealisme van een hedendaagse jeugdcultuur ■ Koen Duivenvoorde Portret van Vincent Feith: Imago 'Rebel without a cause' anno 2009 ■ Femke Kaulingfreks Portret van Iliass El Hadioui: Wortels Alledaags handelen: filosofie en landschapsarchitectuur ■ Erik Rietveld & Ronald Rietveld Interview met Rajae el Mouhandiz en Najiba Abdellaoui: The New Muslim Cool 'Bridging the Gap'^ Corinne van Egeraat & Rosemarie Kraanen Portret van Maartje Mol: Energie De volmaakte misdaad. Over de noodzakelijke comeback van de geëngageerde kunstenaar in het tijdperk van de hyperrealiteit ■ Aishlinn Bruinja Portret van Niels de Groot: Verzet Artikel Maakbaar geluk en transhumanistische overmoed. Een kritische analyse ■ Laura Capitaine Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website