Magazine Logo

'Rebel without a cause' anno 2009

Femke Kaulingfreks

Waardenwerk

In de hedendaagse grootstedelijke jongerencultuur lijkt asociaal en gewelddadig gedrag steeds populairder te worden. Een voorbeeld hiervan is urban artiest Appa die een imago heeft van een rebelse herrieschopper die zich lijkt te distantiëren van de maatschappij door gebruik van doelloos geweld. In het verleden is al eerder zorgelijk gereageerd op entertainers met een rebels imago die zich als vertegenwoordigers van zogenaamde verloren generaties jongeren opwierpen. Deze vertegenwoordigers zijn later echter juist bewonderd en gerespecteerd als eigenzinnige maatschappijcritici. Dat is terecht omdat ook doelloos geweld begrepen kan worden als een vorm van sociale betrokkenheid. Deze stelling wordt in dit artikel verduidelijkt aan de hand van de kritische beschouwing van geweld van Walter Benjamin en de reacties van Slavoj Zizek en Hans Achterhuis hierop. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website