Magazine Logo

Verzet - Portret van Niels de Groot

Waardenwerk

Het eerste wat in Niels op komt bij het horen van de term sociale betrokkenheid, is dat we er te weinig van hebben in Nederland. Niels de Groot is 27 jaar, kunstenaar en afgestudeerd filosoof. 'Je hoort hier veel over actief burgerschap en meedoen, maar dat betekent dan wel meedoen onder de voorwaarden die de overheid wenselijk vindt. De openbare ruimte zit zo vol met geboden en verboden, dat ik het gevoel heb dat ze niet meer openbaar is. Neem bijvoorbeeld het Vondelpark, dat in zones zou moeten worden opgedeeld; een zone om te voetballen, een zone om je hond uit te laten en een zone om muziek te maken. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website