Magazine Logo

Inhoudsopgave

Waardenwerk

Inhoudsopgave 3 Ten geleide ¦ Pascal Leuvenink & Caroline Suransky 5 De Onderbuik van Nederland II: over angst voor immigranten, economische crisis en de Apocalyps ¦ Martien Schreurs 14 Onbehagen: een provocatie richting de lezer ¦ Pascal Leuvenink 17 De onderbuik bij politiek en besluit ¦ Paul Voestermans 24 Onzekerheid en onbehagen: waarom en wat nu? ¦ Eelke de Jong 33 Wat kunnen wij redelijkerwijs van elkaar verwachten? Interview met de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer ¦ Martien Schreurs & Pascal Leuvenink 40 De hyperkapitalistische leugenmaatschappij: een bron voor vrijheid, populisme, sentiment, hufterigheid en boze burgers ¦ Fons Elemans 49 Onderbuik, bij gebrek aan bovenbuik ¦ Klaas van Egmond 64 De wildheid van de onderbuik ¦ Heleen Rippen Theorie 68 De strijd om het Europese ideaal: Jürgen Habermas en de historische bestemming van Europa ¦ Fernando Suarez Müller 79 The trouble with Harry: pleidooi voor een modern humanisme ¦ Joep Dohmen 93 Geweldloosheid en humanisme ¦ Saskia van Goelst Meijer 97 Betrokkenheid op het niet-zelf: Zelfontplooiing vanuit een relationeel en geweldloos perspectief ¦ Carmen Schuhmann & Saskia van Goelst Meijer 100 Opvoeding als revolutionaire strategie: anarchisme, geweldloosheid en pedagogiek in Nederland (1900-1914) ¦ Vincent Stolk 119 Geweldloze communicatie in het hoger beroepsonderwijs ¦ Marjoleine Vosselman 129 Jurgen Slembrouck (red.) Onze waarden? Welke toekomst voor het humanisme? Jurgen Slembrouck (red.) Voorbij het atheïsme? Over de relatie tussen atheïsme en humanisme ¦ Bert Gasenbeek 133 Peter Derkx (2011) Humanisme, zinvol leven en nooit meer 'ouder worden'. Een levensbeschouwelijke visie op ingrijpende biomedisch-technologische levensverlenging ¦ Frits de Lange Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website