Magazine Logo

Recovery and Reform - Europese Conferentie over psychosociale rehabilitatie en community care

Annette Plooy

Participatie

Van 2 tot en met 4 juni vond in Praag de Europese conferentie 'Recovery and Reform' plaats, georganiseerd door STORM Rehabilitatie in samenwerking met onder meer de Academy for Mental Health Reforms, het Tsjechische Centre for Mental Health Care Development en het European Network for Mental Health Service Evaluation. Doel van de conferentie, zo zei de informatiemap, was de uitwisseling van kennis en ervaringen over herstel en over de noodzakelijke hervormingen om meer herstelgeo-riënteerde zorg te kunnen bieden. Aan ambitie ontbrak het de organisatie niet. In tweeënhalve dag werden meer dan veertig presentaties gegeven en konden deelnemers bovendien een bezoek brengen aan Tsjechische ggz-instellingen. De herkomst van de sprekers liep uiteen van Engeland tot Tadzjikistan en van Litouwen tot de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Ons eigen kleine landje drukte een zware stempel op de conferentie: twaalf van de lezingen en workshops werden verzorgd door Nederlanders of mensen die in Nederland werkzaam zijn. Het totale aantal bezoekers viel wat tegen - niet meer dan tweehonderd deelnemers - ondanks de opzet van een baanbrekende samenkomst. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website