Magazine Logo

Het Engelse offensief tegen buitenslapen - Een verbintenis tussen activering en repressie

Lia van Doorn en Evelien Tonkens

Participatie

De Engelsen hebben de strijd aangebonden tegen dakloosheid. In 1998 namen landelijke politici het voortouw om samen met de daklozenorganisaties tweederde van de buitenslapers onderdak te brengen. Om die ambitieuze doelstelling te halen, werd een scala aan veranderingen in gang gezet. Zo werd enerzijds de zorg voor daklozen uitgebreid; er werden hen meer mogelijkheden geboden. Anderzijds werden er meer drangmaatregelen ingezet om ongewenst gedrag van daklozen te sanctioneren. In dit artikel laten we een licht schijnen op de resultaten van dit Engelse offensief, en met name op de mix tussen opties en sancties voor daklozen. En we gaan na welke lering we daaruit kunnen trekken voor de Nederlandse situatie. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website