Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

2 Redactioneel 3 Met zorg op vakantie of vakantie van de zorg? | Over het belang van vakantie voor mensen met psychische problemen | Jeannette Pols en Hans Kroon 12 Psychiatrische rehabilitatie in Nederland I Stand van zaken en perspectief | Jaap van Weeghel 22 Rehabilitatie tussen vraag en aanbod | Jos Dröes, Jean Pierre Wilken en Helma Blankman 28 Congresverslag I Recovery and Reform, Europese Conferentie over psychosociale rehabilitatie en community care | Annette Plooy 31 Congresverslag I Vernieuwende visies op psychiatrische rehabilitatie, Congres Balanced Care | Lieve Van de Walle 36 Het Engelse offensief tegen buitenslapen I Een verbintenis tussen activering en repressie | Lia van Doorn en Evelien Tonkens 44 Waarom werkt de rafelrand? I Het deelnemersperspectief in werk- en activeringsprojecten voor daklozen en verslaafden | Marieke Wentink, Sandra ter Woerds, Trudi Nederland en Maarten Davelaar 53 De persoonsgebonden aanpak in Rotterdam rehabilitatie combineren in een Assertive Community Treatment-team | Frits Bovenberg, Niels Mulder en Bert-Jan Roosenschoon 62 Recensie I 'Welkom, zonnestraaltje van de journalistiek!' | Jeannette Pols Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website