Magazine Logo

Ben ik (goed) in beeld? - Over media en psychiatrie; lessen uit de beeldvorming rondom etnische minderheden

Garjan Sterk

Participatie

Als media-onderzoeker bij Mira Media - een organisatie die streeft naar diversiteit bij de omroepen en dus als professionele televisiekijker durf ik te zeggen dat mensen met een psychiatrische achtergrond niet goed in beeld zijn. Ze zijn eigenlijk vooral niet in beeld, behalve in enkele informatieve documentaires. En voorzover de media in reguliere programma's en artikelen ons wel beelden aanreiken, zijn ze vooral negatief: de criminele tbs-er, de pedoseksuele verkrachter en de narcistische echtgenoot die zijn vrouw mishandelt. In berichten over de rafelrand figureren de psychotische junk en de overlastgevende thuisloze. Mensen met een psychiatrische achtergrond zijn de buurman waar niet redelijk mee te praten valt, het nichtje dat zichzelf in de armen snijdt... kortom, het zijn mensen die geassocieerd worden met criminaliteit, drugs en overlast. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.



Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de website



Waardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de website



Participatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website