Magazine Logo

Column - Het geheugen, nou ja...

Max de Coole

Geron

In het heetst van de strijd tegen de apartheid in Zuid-Afrika, met inmiddels het gegeven van een culturele boycot van de Verenigde Naties, ging Paul Simon in 1986 naar dat land om muziek te maken met door hem bewonderde zwarte artiesten. Hij speelde er dagenlang, temidden van het onderdrukkende geweld van de toenmalige blanke regering. Vervolgens kwam het tot de LP Graceland in een studio in Amerika, een LP die door Oprah Winfrey wordt beschouwd als dé LP van de tweede helft van de twintigste eeuw. Maar waar Paul Simon ook maar kwam, direct nadat de LP was uitgekomen werd hij fel aangevallen door politici, journalisten en activisten, omdat hij de boycot van de VN niet had gerespecteerd. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website