Magazine Logo

Midas Dekkers: Op het moment dat je doodgaat ben je het meest jezelf

Christina Mercken & Jan Willem van de Maat

Geron

Er gaat geen uur voorbij in het leven van Midas Dekkers of hij denkt aan de dood. Dat doet hij al vanaf zijn allereerste bewustzijn. Inmiddels heeft hij geleerd om per uur maar vijf minuten aan de dood te denken en de overige vijfenvijftig minuten niet: "Dan is het nog wel vol te houden". Hij put er ook enige troost uit, want de dood tegemoet gaan is een veel betere optie dan teruggaan naar je jeugd. En wie goed kijkt, ziet dat wat verval lijkt, ook vervulling kan zijn. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website