Magazine Logo

Ik kwam om wat te doen - Betekenis en werkwijze van vadercentrum Adam

Corrie Kreuk

Waardenwerk

Het Haagse vadercentrum Adam is een levendige en bedrijvige plek waar mannen iets komen doen. Honderden bezoekers maken er wekelijks gebruik van en ruim tachtig vrijwilligers dragen gezamenlijk zorg voor het draaiende houden en het verder ontwikkelen van het vadercentrum. Wat is daar voor nodig en hoe doen zij dat? Het vadercentrum functioneert als publiek domein: de uitwisseling tussen mensen van diverse leeftijd en komaf. Het is een plek om iets te doen: het oefenen en overdragen van vakmanschap, het verkennen van onbekende werelden, het maatschappelijk nuttig bezig zijn. Het is een plek van zorg: mannen kunnen er hun verhaal kwijt en dragen er zorg voor elkaar en voor eigen en andermans kinderen en jongeren. De vrijwilligers zorgen met elkaar voor het reilen en zeilen en zij halen en brengen er hun eigen kennis en kunde. Zij worden in dit proces gesteund door een professional. In dit artikel beschrijf ik de werkwijze en de betekenis van vadercentrum Adam, voor de mannen zelf en voor de samenleving en welke rol professionaliteit hierbij speelt. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website