Magazine Logo

Spijkerhard

Heleen Rippen

Waardenwerk

'Vijftig tinten blauw' flitst er langs op mijn beeldscherm. Geen reclame voor hardhandige slavinnenseks maar een nieuwe slogan van de webshop waar ik wel eens kleding bestel. Zou het aantal bestellingen van spijkergoed hierdoor kwadratisch omhoogschieten? De lentezon verhoogt het libido van menigeen, dus wie weet. Vorige maand las ik in de krant dat er spijkerbroeken zijn gefabriceerd van spijkerstof die gedeeltelijk bestaat uit gerecyclede petflessen. Ongeveer acht flessen gaan er in een zo'n spijkerbroek. Deze exemplaren kunnen in plaats van gekocht ook geleased worden. Het leasen kost vijf Euro ('twee biertjes') per maand en na een jaar kun je hem desgewenst inruilen voor een nieuwe. Een slogan is zo verzonnen: 'Een echte held kiest voor een spijkerbroek met statiegeld'. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website