Magazine Logo

Een Nieuwe Universiteit voor Humanistiek; Bildung, wat bedoelen we daar nu eigenlijk mee?

Noortje Bot

Waardenwerk

Woensdag 4 maart 2015 werd door de bezetters van het Maagdenhuis uitgeroepen tot National Action Day. Overal in Nederland werd actie ondernomen om de Nieuwe Universiteit kracht bij te zetten. Zo kwam ik, derdejaars bachelor student aan de Universiteit voor Humanistiek, terecht bij de eerste General Assembly van de Nieuwe Universiteit Utrecht. De bijeenkomst was een openbaring: een grote groep mensen met uiteenlopende achtergronden binnen de universiteit, van hoogleraren tot leden van de Universiteitsraad tot studenten met een voorliefde voor protesteren, waren bij elkaar gekomen met dezelfde motivatie, deze mensen waren boos. Er moest actie ondernomen worden op een manier die de academische gemeenschap waardig is. En zo begon een beweging van studenten en docenten die middels bijeenkomsten, lezingen, onderzoek en acties probeert om de universiteitsgemeenschap bewust te maken van de problematiek binnen de universiteit. Nog geen week later heb ik samen met een groep studenten een dialoog georganiseerd op de Universiteit voor Humanistiek, want de problemen die de Nieuwe Universiteit probeert aan te kaarten gaan ook de UvH aan, zo vond ik. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website