Magazine Logo

Verlangen naar De Nieuwe Universiteit voor Humanistiek

Brecht Molenaar

Waardenwerk

Na afloop van één van de dialogen die de afgelopen tijd met studenten en medewerkers zijn gevoerd over De Nieuwe Universiteit voor Humanistiek, ben ik door een redactielid van Waardenwerk gevraagd om een bijdrage te schrijven over de UvH binnen de context van de huidige discussie over De Nieuwe Universiteit. De aanleiding om mij te benaderen had te maken met mijn huidige positie als student Zorgethiek en Beleid, in combinatie met mijn eerdere studie in de Humanistiek. Ik ben in 1995 afgestudeerd als humanisticus en heb twintig jaar werkervaring als humanistisch geestelijk verzorger. Naar goed zorgethisch gebruik zal ik om te beginnen mijn positie nog wat meer toelichten Vervolgens wil ik vertellen welke verschillen ik zie tussen de UvH van weleer en die van nu, om af te sluiten met het schetsen van een schrikbeeld en een wenkbeeld. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website