Magazine Logo

Inhoudsopgave

Ouderschapskennis

VAN DE REDACTIE KOLOM Bert Krapels, “Papier hier” THEMA I: TOEKOMST IS HERKOMST - WERKEN MET MIGRANTENOUDERS Mariëtte Hoogsteder, Inleiding op het thema Patrick Meurs, Toekomst is herkomst Anke Savenije en Patrick Meurs, Hoe positioneer je je als therapeut tussen 'zij' en 'wij' Patrick Meurs, Gül Jullian en Nicole Vliegen, Verder vanuit de bron Zari Mousavi, Opnieuw wortelen, kan dat zomaar Birsen Akin, Een witte cursus en zwarte koffie Mariëtte Hoogsteder, Nawoord THEMA II: WAT HEET (AL/NOG) OUDERBEGELEIDING - DISCUSSIE Alice van der Pas, Inleiding op het thema Hubert Stiers, Grenzen, hoezo\ Frans Beelen, De oorzaak van het probleem RUBRIEKEN Surf & Zap Alice van der Pas, The importance of being a grandma Je naaste buur is beter dan je verre broer Zari Mousavi, Andere maatschappij, andere vaardigheden Wellesnietes Zijn ouders er MEE geholpen\ LITERATUUR Essay Alice van der Pas, Goede bedoelingen, fout gedrag Recensies Ge Haans, Luk Robbroeckx, Joke Hoogeduin & Annemarie van Beem-Kloppers, Ouderbegeleiding bij roldifferentiatie - ouders helpen bij het invullen van de ouderrol na plaatsing van hun kind in pleeggezin Vivian Shapiro, Janet Shapiro en Isabel Paret, Complex adoption and assisted reproductive technology: A developmental approach to clinical practice. Notabene Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website