Magazine Logo

Five questions: a conversation with Jürgen Habermas

Jürgen Habermas, Job Cohen, Paul Scheffer, Frits Bolkestein, Beate Rössler en Désirée Verweij

Waardenwerk

Dit is een geredigeerde en geautoriseerde weergave van de discussie die op 8 november 2009 in Felix Meritus te Amsterdam heeft plaatsgevonden naar aanleiding van de uitgave van de bundel artikelen van Jürgen Habermas getiteld Geloven en weten (Boom 2009). Onder voorzitterschap van Harry Kunneman (hoogleraar sociale en politieke theorie aan de Universiteit voor Humanistiek) namen de volgende personen deel aan deze discussie: Job Cohen in de functie van burgemeester van Amsterdam, Paul Scheffer (bijzonder hoogleraar grootstedelijke problematiek aan Universiteit van Amsterdam), Frits Bolkestein (voormalig Eurocommissaris), Beate Roessler (hoogleraar ethiek aan de Universiteit van Amsterdam) en Désirée Verweij (hoogleraar militaire ethiek aan de Nederlandse Defensie Academie te Breda en bijzonder hoogleraar Normatieve en beleidsmatige dilemma's van multilaterale vredesoperaties aan de Radboud Universiteit Nijmegen). Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website