Magazine Logo

Inhoudsopgave

Waardenwerk

Inhoudsopgave 3 Ten geleide ? Caroline Suransky & Sybrandt van Keulen De onderbuik van Nederland 6 De onderbuik van Nederland ? Martien Schreurs & Pascal Leuvenink 16 Emotioneel burgerschap. Over de politiek van hoofd, hart en onderbuik ? Dick Pels 23 Maar jij moet het zelf doen! Interview met Ahmed Marcouch ? Pascal Leuvenink & Martien Schreurs 29 Democratie versterken ? Joris Voorhoeve Onderzoek 35 Onbehagen onder een kwetsbare groep in Amsterdam ? Abdelilah Ljamai Interview 49 ‘De vorming tot politiek bewust mens is op de achtergrond geraakt’. Interview met 48 Lodewijk de Waal over ‘dikke-ikken’, gebrek aan nuance en de wittebroodsweken van Rutte I ? Marlijn Dingshoff Theorie 55 Het dilemma van democratisch burgerschap ? James Tully Column 71 En ik, en ik en ik… ? Karen Vintges Geluiden uit de praktijk 42 De deurbel en brievenbus als vijand. Twee Humanitas-coördinatoren bij de thuisadministratie over bureaucratie, incassobureaus en zelfredzaamheid ? Robin Knibbe & Elise van Alphen 74 De kracht van levenskunst. Omgaan met ernstige psychiatrisch zieke familieleden ? Dick Kleinlugtenbelt & Didier Rammers Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website