Magazine Logo

‘ Zijn vrijheid was hem boven alles lief’. Bij het overlijden van Nasr Abu Zayd

Martien Schreurs

Waardenwerk

Ik heb altijd veel sympathie en bewondering gehad voor mijn voormalige kamergenoot Nasr Abu Zayd. Laat ik eerst iets over mijn bewondering zeggen. Ik ontmoette Nasr in de zomer van 2004 in Leiden. Wij zouden samen in het minorprogramma een paar colleges geven over de relatie tussen islam en humanisme. Ik zocht hem op in zijn instituut in Leiden om de inhoud van onze colleges door te spreken. Ik wist dat hij een enorme reputatie had opgebouwd en het was voor mij een eer om met hem samen te werken. Hij begon meteen te vertellen over zijn ideeën wat betreft de collegereeks en hij luisterde aandachtig toen ik hem vertelde over mijn ideeën. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website