Magazine Logo

Nota Bene

Ouderschapskennis

BOE! Over Zenzi, kanker en een koe; (2006); dagboek. Uitgegeven in eigen beheer. (verkrijgbaar via b.deraadt@erasmusmc.nl) Een gedetailleerd dagboek van ouders over de periode nadat bij hun dochter zware seksuologische en oncologische problemen werd gediagnosticeerd. De ouders zijn capabel, hebben een betrokken sociaal netwerk, en nog extra's als kritische intelligentie, reflectievermogen, en vaardig kunnen dansen op het medisch koord. Met hun gevoel voor humor zijn zij soms degenen die het proces bijsturen. Nu en dan geeft een ouderbegeleider informatie en adviezen, vraagt naar het welzijn van de ouders, en merkt op dat het stuur in eigen handen kunnen houden ouders enorm helpt om heelhuids door deze periode heen te komen. (BdR) Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website